Yüzey Temizlik Hatları. Daldırma Tip Alüminyum Kromat Tesisler
Otomatik Sprey Temizleme Hatları


Kromatlama, alüminyum yüzeyler için boya altı olarak uygulanan kaplama işlemidir.

Elektrostatik toz boya ve yaş boya öncesi yüzeye uygulanan önişlemin kalitesi, boya tabakasının ömrünü etkileyen en önemli faktördür.
Boya tabakası herhangi bir nedenle dış etkenlere (darbe, sıcaklık farkı, havanın nemi vs) uğrasa bile, iyi bir yüzey işleminden geçmiş olan alüminyum korozyondan daha az etkilenir.

Daldırma veya püskürtme olarak uygulama sonucunda 0.2 - 2.0 gr/m² lik kaplama meydana gelir. Kaplama kalınlığı tamamen ürüne, konsantrasyona, süreye, sıcaklığa ve PH a bağlıdır. Gereken parametrelerin dışına çıkıldığında kaplama kalınlığı ve kalitede değişiklikler olacaktır. Fazla kaplama kalınlığı, sanılanın aksine kaliteyi arttırmaz.

Yaygın olarak Sarı Kromat (krom+6), Yeşil Kromat (krom+3), Şeffaf Kromat (krom+3) ve Kromsuz Kromat şeklindedir.

Alüminyum Kromatlama işlemi yapıldıktan sonra de- iyonize su ile durulama kaliteyi pozitif yönde etkileyecektir. Kaliteyi etkileyen diğer bir etken da durulama banyolarıdır. Farklı kimyasallar içeren alüminyum kromat prosesi hattındaki ara durulamalar ne kadar sıklıkla yenilenirse kimyasal taşınımı az olacak ve banyo değerleri optimum seviyede kalacaktır. Krom +6 olarak kaplama yapan sarı kromattın en önemli özelliği ise kendini boya altında yenileyebilmesidir yani boya altındaki kromat kaplama dışarıdan herhangi bir darbe aldığında kendini onarabilir ve korozyona karşı ciddi bir avantaj sağlar.

Ağır metal içerdiğinden arıtma gerektirir.

Asitik Alüminyum Kromat Prosesinde dikkat edilmesi gereken parametreler şunlardır.

 

Alüminyum Kromat Prosesi
  Yağ alma
  Durulama
  Aşındırma
  Durulama
  Kromat
  Durulama
  DI Durulama
 
Demir Fosfat Hatlar
Çinko Fosfat Hatlar
Alüminyum Kromat Tesisler
Bonderite NT1 Hatlar
   

English - Russian - Arabian

Anasayfa | Site Kullanım Şartları | Site Haritası | İletişim

© 2012 Tüm Hakları saklıdır.